WML Services – Trainingen & Voorlichting | WeidMijnLammeren

Kinderwerktrainingen
Voor kinderwerk is meer nodig dan liefde en een dosis enthousiasme. Er zijn veel methodes en technieken ontwikkeld om op een leuke en effectieve manier Bijbelse warden en normen over te dragen aan kinderen. Op onze trainingen kinderwerkers gaan we in op de ontwikkeling van kinderen, vertel technieken, zingen, objectlessen, creatieve geloofsoverdracht, knutselen, poppenkasttechnieken, clownerie, drama sport en spel. De Weid mijn lammeren training wordt afgesloten met een praktijk-, mondeling- en theorie examen. De trainingen worden elk jaar verzorgd in het WML Vormingscentrum aan de Stoelmanstraat 8 in Paramaribo. Ook in de districten en binnenlanden is de vraag naar onze trainingen groot. Jaarlijks reizen onze vrijwilligers op en af in korjalen om dorpen langs de rivieren te bezoeken. Op uitnodiging zijn er ook trainingen verzorgd in de Antillen, Europa en Zuid Amerika.

Tiener Voorlichting HIV/Aidspreventie werk “No Apologies”:
Het is ons verlangen om jongeren vanuit een bijbelse basis te helpen omgaan met seksualiteit en relaties. De trainingen zijn zeer geschikt voor scholen en jeugdgroepen.

Familybuilders:
Deze training omvat met name opvoedkundige ondersteuning voor ouders en verzorgers. De thema’s zijn o.a. : Hoe creëer je een prettige huiselijke sfeer, Hoe Ontwikkeling je een liefdevolle realtie met je kind, wat is de rol van vader en moeder in de geestelijke opvoeding van hun kinderen, handvaten en adviezen over het omgaan met kinderen en tieners, tips om bijbelse principes effectief over te dragen aan uw kinderen.

Kinderopvang:
Voor werkers in de kinderopvang (crèches, tehuizen ) worden er seminars verzorgd o.a. over Omgaan met jonge kinderen, Hygiëne en Communicatie. Deze trainingen worden verzorgd door onze eigen ervaringsdeskundigen, verbonden aan ons eigen Weid Mijn Lammeren Kinderdagverblijf, dat tevens als “best practice”model fungeerd voor geheel Suriname.

Kinderpastoraat:
Deze lessen worden verzorgd in samenwerking met verschillende hulpverleningsorganisaties in Nederland en Suriname.

 

trainingenvoorlichting1  trainingenvoorlichting2  trainingenvoorlichting3